5. september 2008

Google Chrome duger ikke som researchverktøy


Lanseringen av nettleseren Chrome er fulgt av masse hype og diskusjon som alltid når Google lanserer nye ting. I skrivende stund gir Sesams norske bloggsøk 594 treff på navnet.

Det er en del gilde funksjoner i Chrome. Men driver du, som jeg, mye med research på nettet er det likevel gode grunner til fortsatt å bruke Firefox. Hovedgrunnen, og dette er neste utrolig, er at Google ikke har laget noen Chrome-utgave av sine eminente verktøylinje. Vel har lagt søkefunksjonalitet i adresselinja, men for å få spesialsøk må du først legge til søkemotorene manuelt og så bruke spesielle kodeord når du søker.

Jeg opplever det som langt mer tungt enn bare å klikke på ikoner på verktøylinja. Uansett får du ikke kjekke vertøy som ordmarkeringen, oversettelser, direktetilgang til Googles cachede utgave av siden, og ikke minst "søk på denne siden"-knappen.

Firefox rager dessuten himmelhøyt over på grunn av alle tilleggsprogrammene som gjør livet og research så mye lettere. Noen av mine favoritter er:

Update scanner - enkel og grei nettsidetracker
Scrap Book - Utklippstavle på steroider
Gspace - som lar deg bruke gmailområdet ditt til lager for filer som er større en det du kan sende som vedlegg
Fast video download - Lar deg laste ned youtube-filer som flashvideo-filer
Download embedded - som lar deg laste ned embeddede mediefiler som ikke er flash

En ok funksjon i Chrome er inkognitomodus. Her kan du surfe uten at det etterlates spor på din maskin etter hvilke sider du har vært på. Dersom utviklerne i tillegg hadde sørget for å ikke legge igjen spor på serverne du besøker hadde dette vært skikkelig nyttig for journalister.

Telegraph.co.uk har laget en anmeldelse av anmeldelsene av Google Chrome.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig bra post! Takk - alltid noe bra hver gang jeg titter innom.

vimenn sa...

Takk skal du ha. Hyggelig å høre. Satser på å få opp dampen igjen med flere poster etter en laaang sommerferie borte fra bloggingen.