26. april 2008

Den andre nordiske vj-konferansen på IJ er i gang


Denne helga arrangeres den andre nordiske vj-konferansen på IJ. Mark Norman fra BBC Kent åpner konferansen ved å fortelle om sine reportasjereiser til Irak, Afghanistan og Nordpolen. Hans viktigste råd til VJ'er som vil jobbe utenlands: Pass deg for bilulykker. Den aller største faren som møter deg er trafikkulykker. Den britiske hæren mistet flere soldater under krigen i Bosnia i bilulykker enn i kamp.

Det er en slags merkedag for denne bloggen siden jeg skrev de første postene under konferansen i fjor. Som arrangør rekker jeg neppe å blogge mye herfra, men Gunnar Grønlund fra NRK poster en del i sin videojournalistikk-blogg. Sjekk blant annet ut når han streamer video fra mobilen sin med programmet Bambuser. Her er en video med Mark Norman han akkurat har lagt ut live fra mobilen sin.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tror ikke den britiske hæren kriget i Bosnia, dessverre. Her må han ha ment en annen krigsskueplass.

vimenn sa...

Det blir et spørsmål om definisjonen av ordet krig. Det mest presise er trolig krigshandlinger eller kamp i denne sammenheng. Britene var del av de fredsbevarende styrkene i Bosnia. http://www.army.mod.uk/aroundtheworld/bos/index.htm

Anonym sa...

OK, de var med i UNPROFOR, men den styrken sto jo bare og så på - som i Srebrenica... Men det er greit, poenget hans er notert.