31. mars 2008

Ny layout for Google advanced search

Google har endret layout på sin avansert søk-side. Den nye layouten er ved første øyekast enklere, og vil nok være mer inutitiv i bruk for de fleste. Når jeg har undervist i nettsøking har layouten på den avanserte søkesiden vært vanskelig for mange å forstå. Mye av årsaken er at beskrivelsen for et valg har ligget til venstre på siden, mens nedtrekksmenyen der du gjør valget har vært plassert et sykke unna til høyre, slik det fortsatt er på den norske utgaven av siden.
Den nye layouten er mye klarere på dette punktet.

(Klikk på bildet for å få det større)

De har også gjort en opprydding i de etterhvert mange funksjonene på siden. Mens alle mulige valg tidligere lå synlig, er noen valg (som blant andre dato for publisering, hvor serveren sidene ligger på er lokalisert, og hvor på siden søkeordet ditt dukker opp) nå skjult bak en ekspansjonslenke.


Selv om oppryddingen i seg selv er et godt skritt i riktig retning er det en annen ting jeg liker spesielt godt. Øverst på siden er det et felt der søkestrengen til søket du lager dukker opp etterhvert som du gjør valg og innstillinger. Dermed har du mulighet til å lære søkesyntaksen, slik at du neste gang vet at du bare kan skrive eller når du vil bruke disse funksjonene. Det er ikke akkurat nybrottsarbeid: Søkestrengen dukket opp før også, men først på resultatsiden. Og Live Search har vist søkestrengen på denne måten i årevis i det de kaller sin "search builder" i det avanserte søket.

Foreløpig er endringen bare gjort på com-utgaven.

Ingen kommentarer: