7. januar 2008

Wikipedia mot Google: Wikia search lansert i alfaversjon

Jimmy Wales, mannen bak Wikipedia og selskapet Wikia, lanserte i dag som annonsert en ny sosial søkemotor, Wikia Search, enn så lenge alfautgave. Som alt annet mannen tar i baserer søkemotoren seg på fellesskapets innsats for å bli bedre. Dette er ikke helt nytt: Som tidligere omtalt her i bloggen gjør blant andre Mahalo dette allerede.

I Search Wikia kan alle gi tilbakemeldinger på ranking av resultater, flertydighet i søkeord osv. I motsetning til de fleste andre søkemotorer er rangeringsalgoritmen offentlig tilgjengelig for den som forstår seg på slike ting.

Siden dette er en alfautgave er søkeresultatene så som så, men det litt av poenget, i følge Wikia:

"Of course, before we start, we have no user feedback data. So the results are pretty bad. But we expect them to improve rapidly in coming weeks, so please bookmark the site and return often."

Search Wikia - Om søkemotoren av de som står bak

Ikke alt Jimmy Wales tar i blir til gull. Det blir spennende å se om folk trykker denne søkemotoren like hardt til sine dugnadshjerter som Wikipedia. Jeg er ikke sikker: Det er mer umiddelbar og håndgripelig payoff når du redigerer et oppslag i wikipedia enn når du justerer et søkeresultat. Forsøket Wikinews har ikke opplevd store suksessen; Trafikkmessig er de litt mindre enn NRK og Aftenposten, ifølge Alexa. Med all respekt for Aftenposten og NRK, så er det lite å skryte av for et nyhetsnettsted som henvender seg til hele verden.

Ingen kommentarer: